среда, 21. мај 2014.

Пилетина са поврћем

6-8 парчића пилетине
200г младих кромпирића
1 кромпир
2 пашканата
2 шаргарепе
30г оригана
60мл уља
30г сенфа
рендана кора и сок од једног лимуна

Припрема
Загрејте рерну на 180 степени. Оперите поврће, ољуштите кромпир – али га не сеците, а пашканат и шаргарепу исеците на кришке. Додајте со и бибер према вашем укусу и прелијте са мало уља. Подмажите плех, убаците поврће и пеците 30 минута.
Засеците оштрим ножем свако парче пилетине. Помешајте лимунов сок и кору, сенф, оригано, со, бибер и премажите месо. Додајте га поврћу и пеците 30-40 минута док месо и поврће не буду готови.
Сервирајте уз сезонску салату.




Нема коментара:

Постави коментар