6 инћуна из теглице са маслиновим уљем
1 мали чен белог лука
Прстохват крупне соли
2 жуманцета
2 кашике лимуновог сока
3/4 кашичице дижонског сенфа
2 кашике маслиновог уља
1/4 шоље обичног уља
3 кашике изренданог Пармезан сира + исецканог са пилером за декорацију
Со и бибер
Инћуне, со и бели лук сецкајте заједно на дасци док не добијете пасту. Затим обрадите жуманца на пари. Када су готова сипајте у њих лимунов сок и сенф. Док додајете састојке све време жицом мешате прелив. Додајте пасту од инћуна. И онда врло постепено сипајте маслиново и обично уље уз стално мешање. Кад сте добили глатку смесу сличну мајонезу, додајте изрендан Пармезан сир, и на крају бибер, а и још соли и лимуновог сока уколико тако више волите. Рукама помешајте прелив са листовима зелене салате и крутонима. Преко тога ставите исецкане комаде гриловане пилетине и на листиће исецкан Пармезан сир. Прелив може да траје један дан у фрижидеру. Количина састојка је за 6 особа.
1 мали чен белог лука
Прстохват крупне соли
2 жуманцета
2 кашике лимуновог сока
3/4 кашичице дижонског сенфа
2 кашике маслиновог уља
1/4 шоље обичног уља
3 кашике изренданог Пармезан сира + исецканог са пилером за декорацију
Со и бибер
Инћуне, со и бели лук сецкајте заједно на дасци док не добијете пасту. Затим обрадите жуманца на пари. Када су готова сипајте у њих лимунов сок и сенф. Док додајете састојке све време жицом мешате прелив. Додајте пасту од инћуна. И онда врло постепено сипајте маслиново и обично уље уз стално мешање. Кад сте добили глатку смесу сличну мајонезу, додајте изрендан Пармезан сир, и на крају бибер, а и још соли и лимуновог сока уколико тако више волите. Рукама помешајте прелив са листовима зелене салате и крутонима. Преко тога ставите исецкане комаде гриловане пилетине и на листиће исецкан Пармезан сир. Прелив може да траје један дан у фрижидеру. Количина састојка је за 6 особа.

Нема коментара:
Постави коментар